Κυριακή 10/3 κοινή εκδήλωση παιδικών στεκιών στο Κ*ΒΟΞ

παιδικό θέατρο στο κ*βοξ

παιδικό θέατρο στο κ*βοξ

την Κυριακή 10 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι στο Κ*ΒΟΞ θα γίνει η δεύτερη κοινή εκδήλωση αλληλεγγύης στις καταλήψεις με τη θεατρική παράσταση «η μαγική κοτούλα».

Συμμετέχουν άτομα και τα παιδικά στέκια Φτου Ξελεφτερία, παιδικό στέκι Τσαμαδού 15, αυτοδιαχειριζόμενου πάρκου Ναβαρίνου, Λαμπηδόνας και  Στρούγκας.

Θ ακολουθήσει συζήτηση και συνδιαμόρφωση επόμενων δράσεων.

Ανοιχτή συζήτηση αυτό το Σάββατο στις 12:30 το μεσημέρι

Το παιδικό στέκι «Φτου Ξελεφτερία» καλεί σε ανοιχτή συζήτηση συλλογικότητες και άτομα που ενδιαφέρονται για τη συνδιαμόρφωση παιδικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων.
Για να διερευνήσουμε όλοι μαζί τους τρόπους που τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα και οι κοινωνικοί χώροι μπορούν να υπερασπιστούν και να διευρύνουν τα πεδία δράσης που έχουν δημιουργήσει.
Η συζήτηση θα γίνει στο χώρο «Παιδικό Στέκι Τσαμαδού 15» στα Εξάρχεια.

Το εργαστήρι σχεδιασμού κόμικς θα γίνει κανονικά στις 5:30 στο πικπα.

neo_pano

:

Σάββατο 19/1/2013 6μμ προβολή Kiriku (ταινία κινουμένων σχεδίων)

Το παιδικό στέκι Φτου Ξελεφτερία είναι μια συλλογικότητα που έχει σκοπό να παρέμβει στη σύγχρονη πραγματικότητα, καλύπτοντας τις ανάγκες μικρών και μεγάλων για παιχνίδι, δημιουργία, αυτομόρφωση, ανάπτυξη δεξιοτήτων και συμμετοχή.
Μακριά από δομές που ασκούν εξουσία σε μικρούς και μεγάλους, κάθε είδους ρατσισμό, διαμεσολάβηση και εμπορευματοποίηση των ζωών και των αναγκών μας.
Εδώ και 2 χρόνια στεγάζεται στην κατάληψη του πρώην ΠΙΚΠΑ στα άνω Πετράλωνα.

Στο χώρο του πρώην ΠΙΚΠΑ στεγάζονται τώρα

  • το παιδικό στέκι (με εργαστήρια σχεδιασμού κόμικς και θεατρικού παιχνιδιού ),
  • ο κοινωνικός χώρος για την υγεία της λαϊκής συνέλευσης (μεταξύ άλλων λειτουργούν κοινωνικό ιατρείο και φαρμακείο),
  • συλλογικότητες αυτοβοήθειας και υποστήριξης για την ψυχική υγεία,
  • συλλογικότητα αυτομόρφωσης για ισπανικά και
  • συλλογικότητα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου σε κινηματικές δομές και εγχειρήματα.

Επίσης πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις της λαϊκής συνέλευσης.

 

Το παιδικό στέκι Φτου Ξελεφτερία ξεκίνησε το 2007 στη Villa Amalias και στεγάστηκε εκεί για ενάμισυ χρόνο, κάνοντας από την αρχή ανοιχτές εκδηλώσεις (προβολές, κουκλοθέατρο, ανταλλακτικά παζάρια, συζητήσεις), δημιουργικά παιδικά εργαστήρια και πολύ παιχνίδι, αποτελώντας για εμάς και τα παιδιά ένα νέο συλλογικό τρόπο επικοινωνίας και ύπαρξης.
Μετά από ένα σύντομο διάστημα συναντήσεων στον κήπο της κατάληψης Πάτμου και Καραβία, μετακομίσαμε στην κατάληψη του πρώην ΠΙΚΠΑ στα Πετράλωνα: ένα πέτρινο προσφυγικό σπίτι, εγκαταλειμμένο για πολλά χρόνια από το κράτος, που η λαϊκή συνέλευση της περιοχής πήρε στα χέρια της από το 2009 και το χρησιμοποιεί για τις ανάγκες της.

 

Θέλουμε να εκφραστούμε δημόσια για την επίθεση που δέχονται αυτή τη στιγμή οι κοινωνικοί χώροι και οι καταλήψεις.
Μια επίθεση που ξεκίνησε με την εισβολή και το σφράγισμα της κατάληψης villa Amalias, που επί 23 χρόνια παράγει έργο και πολιτισμό, αντιστεκόμενη συγχρόνως στον επιχειρούμενο εκφασισμό της γύρω περιοχής και της κοινωνίας, συνεχίστηκε με την εισβολή στα γραφεία φοιτητικών παρατάξεων και του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού της ΑΣΟΕΕ, όπου και κατασχέθηκαν τα μηχανήματα του 98 FM, τη δεύτερη εκκένωση της Villa Amalias μετά την ανακατάληψη της, την εισβολή στην κατάληψη Σκαραμαγκά και την στοχοποίηση, μέσω δημοσιευμάτων και ανακοινώσεων, άλλων έξι καταλήψεων της Αθήνας. Ανάμεσα σε αυτές και η κατάληψη του πρώην ΠΙΚΠΑ, ο φυσικός χώρος ύπαρξης μας ως παιδικό στέκι.

Απέναντι σε αυτή την επίθεση έχουμε ήδη πάρει θέση: λειτουργούμε και μεις δημιουργώντας στην καθημερινότητά μας σχέσεις που δεν ανα-παράγουν αλλοτρίωση, οραματιζόμαστε μια απελευθερωμένη κοινωνία χωρίς διαχωρισμούς και αναθέσεις, στεγαζόμαστε και εμείς σε κατάληψη. Η αλληλεγγύη μας προς όλους τους αυτοοργανωμένους χώρους και τις καταλήψεις είναι δεδομένη. Είμαστε όλοι και όλες κομμάτι του ίδιου κόσμου. Και αυτή την επίθεση θα την αντιμετωπίσουμε μαζί.

Σαν πρώτη απάντηση εκ μέρους του παιδικού στεκιού, αποφασίσαμε ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα προς τη γειτονιά και όλους όσοι ενδιαφέρονται, γονείς ή μη, μέσω μιας σειράς εκδηλώσεων που αποτελούν για μας ανοιχτή πρόσκληση για γνωριμία και συμμετοχή.

Σας περιμένουμε όλους και όλες, μικρούς και μεγάλους!
ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΕΚΙ ΦΤΟΥ ΞΕΛΕΦΤΕΡΙΑ

kirikou

Εκδηλώσεις για παιδιά και μεγάλους στο παιδικό στέκι!

..2 Σάββατα με

παιχνίδι, αφήγηση παραμυθιών, κηπουρική, συζητήσεις, κουκλοθέατρο…

στις 24 και στις 31 μαρτίου στο παιδικό στέκι φτου ξελεφτερία στην κατάληψη ΠΙΚΠΑ